COMARCA, CULTURA
- La Granadella

La Granadella arriba al 23è Festival de Música Popular

(Foto: Xavi Minguella)

El festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella iniciarà el divendres 19 d’agost la seua 23a edició. Seran tres dies de concerts, amb vuit grups, i altres activitats paral•leles. Destaca l’actuació del grup format per sis noies del Camp de Tarragona, Roba Estesa, que presenten el seu primer disc Descalces, una combinació de folk, cançó d’autor, rumba i tradicional i el concert del grup de Folk de Banyoles Germà Negre, el dissabte 20 d’agost a partir de les onze de la nit.

Programació completa

Seran tres dies intensos que començaran el divendres 19 d’agost, a partir de les set de la tarda, amb una caminada popular pel terme que continuarà amb cançons tradicionals catalanes i rom cremat amb el trio Els Tranquils que vénen des de Torroella de Montgrí. Després, un concert del grup de “tradipatxanga” Morena, amb la cantant garriguenca Heura Gaya, tancarà la nit de divendres.

El dissabtem les activitats començaran al migdia amb la cursa de les pedretes. A la tarda, els actes continuaran amb la cursa de la Cordera a partir de les sis a la plaça de la vila i amb les danses tradicionals amb el grup català de música celta Les Violines, nascudes el 1996, a partir de les set. Ja al vespre, abans dels concerts de nit hi haurà un sopar maridatge al Centre de la Cultura de l’Oli.

Les activitats continuaran el diumenge amb el XII Concurs de bitlles Vila la Granadella i la XIV Trobada de puntaires Vila la Granadella a partir de les deu del matí. Després, cap al migdia, serà el torn de les sardanes amb la cobla Vents de Riella vinguda des d’Agramunt. La tarda serà amenitzada pels grup la Rondalla dels Ports, que interpretarà gèneres musicals i ballables tradicionals dels Ports de Beseit, Morella i Tortosa i l’orquestrina Trama, amb música de ball dels pirineus.

Fira paral•lela

El festival de la Granadella compta també amb una fira de productes artesanals i dissabte a la tarda hi haurà un berenar amb la venda de pastissos de l’Associació de Dones El Roure. Un sopar maridatge amb oli verge extra al Centre de la Cultura de l’Oli de Catalunya, pel qual cal retirar prèviament el corresponent tiquet a l’Ajuntament, centraran les activitats gastronòmiques del Festival.