COMARCA
- Castelldans

Telefónica vol traslladar l'antena de Castelldans del pla de les Moles al Castell

La situació actual de l'antena tampoc agrada als veïns (Foto: Xavi Minguella)

L’empresa Telefónica Móviles de España SA –Movistar–, ha sol·licitat autorització a l’Ajuntament de Castelldans per traslladar l’antena de telefonia mòbil que actualment té al pla de les Moles, a la sortida de la població en direcció l’Albagés, i posar-la a la serra del Castell, un turonet on hi havia l’antic castell que va donar nom al municipi i ara hi ha un mirador. Encara s’hi conserven algunes restes del castell i també d’un búnquer i un niu de metralladores que s’hi van fer durant la Guerra Civil.

“Els veïns de la zona on és ara temen pels possibles efectes de l’antena sobre la salut, però tampoc ens acaba de convèncer que s’instal·li a la zona del castell, un punt emblemàtic del municipi i on tindria un important impacte visual”, explica l’alcalde, Conrad Llovera. “Hem d’acabar de negociar algun altre emplaçament”, afegeix.

El ple del passat 25 de juliol va aprovar inicialment projecte, que ara resta obert a informació pública fins a final d’agost per tal que qualsevol persona interessada pugui examinar l’expedient i, si s’escau, presentar-hi al·legacions o suggeriments.