COMARCA
- Les Borges Blanques

La Policia Local de les Borges comissa 118 kg d'ametlles presumptament furtades

(foto: Aj. Borges Blanques)

L'Ajuntament de les Borges ha informat de la posada en marxa d'un operatiu policial que ha permès comissar 118 quilos d’ametlles presumptament furtades, en dues actuacions diferents. La primera va tenir lloc aquest dilluns, quan una patrulla de la Policia Local va observar dues persones a la subpartida del fons dels Cirerers que tancaven el maleter d’un vehicle amb diversos sacs d’ametlles. Se'ls va identificar i demanar l’autorització del propietari de la finca, però cap dels dos ocupants del vehicle la tenia. Per aquest motiu, la policia va comissar els sacs, que en total sumaven una quantitat de 48 quilos.

La segona ha estat aquest dimecres, quan els policies han sortit a patrullar per una zona rural del municipi i han observat com una persona ha pujat ràpidament al seu vehicle al veure que s'apropaven i ha intentat marxar. Els agents l’han seguit i el vehicle s’ha aturat passats 500 metres. Duia 70 quilos d’ametlles repartits en diferents sacs. 

Les ametlles restaran a les dependències policials i si els propietaris de la finca no presenten denúncia, passat un mes, hi hauria la possibilitat de recuperar-les. Els efectius de la Policia Local continuaran amb les activitats previstes de l’operatiu destinat a prevenir els furts d’ametlles al llarg de tota la campanya de recollida.

Dos nous agents per cobrir baixes
L’Ajuntament de les Borges ha incorporat dos nous agents de la Policia Local per cobrir baixes urgents de la plantilla habitual, que inicialment estaran per necessitat dels serveis durant un període de 3 mesos, a l’espera d’un concurs públic posterior.

Els nous agents s’han presentat aquest dimecres a l’alcalde, Enric Mir, i a la primera tinent alcalde, Núria Palau, al saló de plens del consistori borgenc, i tindran els números 111 i 112 de la seva respectiva Tarja d’Identificació Policial. Segons fonts municipals, ambós tenen "experiència en tasques prèvies de protecció de les persones i de la propietat privada i vigilància i han rebut formació específica per dur a terme les tasques de seguretat ciutadana".