CULTURA
- Les Borges Blanques

L'alcalde de les Borges anuncia l'inici de les obres de l'Arxiu Comarcal a principis de l'any que ve

Les obres de construcció del futur Arxiu Comarcal de les Garrigues es podrien iniciar el mes de febrer o el de març i estarien enllestides a finals del 2012. Així ho ha manifestat l’alcalde de les Borges Blanques, Miquel Àngel Estradé, qui ha assegurat que en el proper ple està prevista l’aprovació del plec de clàusules per al procés de licitació.

La Generalitat de Catalunya, mitjançant el Departament de Cultura ha acordat atorgar recentment a l’Ajuntament de les Borges Blanques una subvenció per import de 2.7050.000 euros per tal de procedir a la seua construcció, que estarà ubicat a l'antic escorxador de les Borges Blanques, a la Avinguda de Jaume I.

Estradé ha destacat el fet que el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresseres, hagi complert el seu compromís amb l’ajuntament i la comarca, malgrat les dificultats pressupostàries de la Generalitat, que són comunes a totes les administracions. L’alcalde també ha ressaltat que la gestació d’aquest acord "ha estat molt llarga i complexa i ha requerit de nombroses reunions per tal de poder decidir, finalment, que sigui l’ajuntament qui liciti i adjudiqui l’obra, atesa la impossibilitat de poder-ho fer la Generalitat durant l’actual legislatura".

Així mateix, l’alcalde també ha agraït a la plataforma ciutadana de suport a la construcció de l’arxiu i l’assemblea d’estudiosos de les Garrigues la seva paciència i el seu impuls per tal de poder tenir un equipament òptim, ben ubicat, fàcilment accessible i concebut per tal no només de custodiar el nostre patrimoni documental sinó també per tal d’estimular la recerca i divulgar la nostra història individual i col·lectiva.

D’altra banda, segons Estradé en un moment en el qual la construcció pateix una crisi evident l’obra pública implica “un volum d’inversió fonamental per tal de reactivar el sector i generar noves expectatives de futur”.