COMARCA
- La Granadella , Llardecans , Torrebesses

L'alcalde de la Granadella no respondrà el requeriment del govern espanyol sobre el 12-O

L'alcalde de la Granadella, Carlos Gibert, no té intenció de respondre el requeriment que li ha fet arribar la subdelegació del govern espanyol a Lleida per haver treballat el 12 d'octubre, Dia de la Hispanitat, tal com van fer també els alcaldes de Llardecans, Torrebesses i el Soleràs. Tots estan encara dins el termini de 20 dies que els va donar la subdelegada per respondre, però la Granadella, a falta d'una decisió definitiva, és l'únic que ha manifestat la intenció de fer-ne cas omís. La resta estan acabant de valorar si respondran o no.

A la carta se'ls demana quins serveis es van prestar aquell dia, si van treballar empleats públics de l’Ajuntament i una còpia de l’acord pel qual es va decidir obrir els consistoris. La carta es va fer l’endemà mateix del 12 i es va enviar el 14.

Tranquil·litat entre els alcaldes
Els quatre alcaldes d’aquests municipis, tots de candidatures vinculades a ERC, expressen la seua sorpresa per aquest tipus de requeriments. D’entrada, tots coincideixen en una cosa: la normalitat que suposa en les seues agendes anar a l’Ajuntament un dia no laborable. “Com si no ho haguéssim fet vegades”, diu Carme Piñol, de Llardecans. “Jo estic jubilat, per mi cada dia és festa, no hauria de vindre mai, doncs”, diu Jordi Sarlé, del Soleràs. “L’any passat també vaig vindre, i no em va denunciar ningú perquè no va sortir enlloc”, afegeix Sarlé. “Demanen unes coses... Per exemple, que un funcionari competent acrediti la resposta”, diu Mario Urrea, alcalde de Torrebesses. “Com volen que ho acrediti si els funcionaris no van vindre?”, es pregunta.