CULTURA
- Arbeca , Juneda , Les Borges Blanques

L'Escola de Música de les Borges, Arbeca i Juneda prepara ja el seu Concert de Nadal

Taller de 'Història del blues'

Tots els alumnes de l’Escola de Música de les Borges, Juneda i Arbeca estan preparant amb il·lusió les audicions trimestrals (realitzades a les tres seus de l’escola del 13 al 17 de desembre) on els alumnes interpretaran de manera individual o en petit grup alguna de les peces apreses durant aquest trimestre. Així mateix, ja preparen el tradicional Concert de Nadal, que se celebrarà el proper dimecres dia 22 de desembre al Pavelló de Juneda, amb la intervenció de les agrupacions vocals i instrumentals del centre.

Val a dir que des que les tres poblacions van unir esforços per dur a terme un projecte conjunt, la progressió d’aquest centre, de funcionament molt similar a una ZER (Zona Escolar Rural), ha estat creixent. En l’actualitat compta amb 19 professors i 290 alumnes, no només de les tres poblacions abans esmentades sinó d’arreu de la comarca.

Com a novetat d’aquest curs cal esmentar la creació d’una aula d’iniciació amb nens de 3 anys. Fins ara, l’edat mínima per accedir a l’escola era de 4 anys però tal i com va explicar la directora d'aquest centre, Núria Bresolí,  es va decidir posar en marxa aquest projecte degut a la demanda per part d’un sector de pares i a la bona rebuda per part dels membres del Consell Escolar.

Com a activitat destacada d’aquest primer trimestre cal esmentar la celebració de Santa Cecília (patrona de la música) on tots els alumnes van poder assistir a diferents tallers : Música dibuixada per als més petits (de 3 a 7 anys) per a viure diferents sensacions a través de la música i Història del blues per als més grans (de 8 anys a adults).