COMARCA
- Arbeca

Creen un oli fet amb olives d'Arbeca sense pinyol

A finals de desembre es van embotellar les ampolles de Dauliba, el primer oli de la comarca fet amb olives sense pinyol. És una iniciativa de l’empresa constructora Romà Infraestructures, de Miralcamp, per donar una sortida diferent a les 10 hectàrees d’olivers que fa anys que té a Arbeca i que fins ara es canalitzaven a través de la cooperativa del municipi.

Molí a València
A Catalunya no hi ha cap molí que treballi amb aquest sistema i el procés s’ha hagut de fer a València, on se sol fer amb altres varietats d’olives i més madures, quan tenen més carn. Les Dauliba, en canvi, es van collir a mitjans d’octubre. “Això fa que sigui un oli intens, que manté el toc picant de les olives verdes, però molt fi per l’absència del pinyol”, expliquen fonts de l’empresa, satisfetes també dels resultats de les anàlisis químiques i sensorials. La idea per a aquest nou oli és destinar-lo a l’alta restauració i botigues gurmet. De moment, es pot adquirir online a www.dauliba.com.