COMARCA
- Castelldans

Òscar Bernaus, de Castelldans, entra com a caputxí al convent d’Arenys

El castelldanenc Òscar Bernaus, col·laborador del SomGarrigues, serà oficialment membre de l’orde dels caputxins del convent d’Arenys de Mar. L’acte de celebració, anomenat professió temporal de la Regla de sant Francesc, és aquest 3 de febrer en una cerimònia presidida pel ministre provincial dels caputxins de Catalunya i les Balears.

Bernaus ja fa dos anys que resideix al convent d’Arenys com a postulant a entrar a l’orde. Ara, després de la votació favorable dels germans, el candidat serà admès al noviciat i ja rebrà la categoria de fra i el nom que els caputxins li assignin. També se li donarà l’hàbit religiós i, de moment, se li demanarà un compromís amb l’orde de tres anys. Del convent d’Arenys també n’és membre el pare Bernat, qui va ser director de col·legi Montserrat de les Borges. D'altra banda, un altre garriguenc, Joan Botam, de les Borges, és membre destacat dels caputxins, en aquest cas al convent de Sarrià.

Autocar des de Castelldans

Des de Castelldans s’ha organitzat un autocar per assistir a la cerimònia del 3 de febrer, ja que molts familiars i amics hi volien ser. La setmana passada ja eren prop d’una quarantena de persones apuntades.