COMARCA
- Els Omellons , L'Espluga Calba

Mor Joan Llort, el mossèn que va impulsar la John-Fil de l’Espluga Calba

(foto: arxiu)

 Aquest diumenge, 5 de febrer, ha mort Joan Llort Badies, a l’edat de 85 anys. Nascut a Guimerà (l’Urgell) el 1932, va ser capellà de l’Espluga Calba i els Omellons des del 1968. L’any següent d’arribar a les Garrigues, Llort ja impulsava la cooperativa tèxtil John-Fil, amb la intenció de frenar l’èxode rural i crear llocs de treball al marge de l’agricultura, que donessin també una sortida laboral a la dona.

Llort va ser mossèn a aquests dos municipis durant 45 anys i la seva implicació amb el poble i la comarca més enllà de la tasca religiosa el van fer mereixedor d’un homenatge el gener del 2014 a l’Espluga Calba, municipi on va continuar residint quan va deixar d’exercir com a mossèn. Anteriorment, el 2002 va rebre el Premi per la Pau Josep Vidal Llecha, el 2005 va ser guardonat amb l’Olivera d’Or a garriguenc de l’any i el 2014 va rebre la Creu de Sant Jordi de la Generalitat.

Mossèn Joan Llort ha estat enterrat aquest dilluns, 6 de febrer, després d'una cerimònia a l'església de l'Espluga Calba.