COMARCA
- Les Borges Blanques

L’AMPA del col·legi Joan XXIII assoleix els recursos necessaris per ajudar la família del nen atropellat mortalment a les Borges

L'AMPA de l'escola pública Joan XXIII, de les Borges, ha tancat la campanya solidària de recollida de diners per fer ajudar la família d'Ilyas Talha, el nen de tres anys atropellat mortalment el 8 de febrer. Entre la bústia posada al col·legi, les que es van repartir per comerços del municipi i els ingressos fets directament al compte bancari s'han recaptat quasi 5.000 euros, que es destinaran a sufragar les despeses generades pel viatge dels pares i germana del nen, altres desplaçaments que hauran de fer al Marroc i al cementiri on serà enterrat el petit, així com al cerimònia de comiat de l'infant. Tant el cos de l'Ilyas com la seva família marxen aquest dijous.

L'endemà mateix del tràgic accident, mares i pares de P3 es van mobilitzar per ajudar la família en allò que pogués necessitar i l'AMPA va convenir de posar una bústia solidària a l'escola. L'efecte crida es va estendre també a diversos comerços del poble, que van instal·lar també la seva bústia. Per gestionar i coordinar el que ja era una campanya que depassava el propi centre, es va crear el divendres una comissió de solidaritat entre AMPA, parròquia i Càritas, que es basa en un pressupost presentat per la funerària. Dissabte s'obre el tanatori per tal de poder traslladar el condol a la família, que va rebre nombroses mostres de suport i afecte durant tot el dia.

Finalment, el dilluns se sap que la companyia asseguradora del vehicle del conductor es farà càrrec dels costos de repatriació del cos del nen, moment en què la comissió decideix donar per finalitzada la campanya ja que amb el recollit fins aleshores seria suficient per costejar la part de trasllat de la família i cerimònia.

Des de l'AMPA es valora molt positivament la resposta ciutadana. "Cuidem i no oblidem mai el que hem estat capaços de cultivar aquests dies. Seguir regant aquest esperit solidari i de respecte és el millor homenatge que li podem fer al petit Ilyas, que viurà present per sempre més en la nostra memòria", diu l'últim comunicat de l'entitat. Per la seva banda, la família s'ha mostrat molt agraïda aquests dies per la campanya engegada, la resposta ciutadana i les mostres d'afecte rebudes, agraïment que també s'ha explicitat des de la comunitat musulmana del municipi a través de missatges al pregó municipal.