COMARCA
- Les Borges Blanques

Canvis al carrer la Font de les Borges

(foto: Aj. Borges Blanques)

L'Ajuntament de les Borges ha acabat aquests dies de pintar la reordenació d'aparcaments al carrer la Font, un dels accessos al nucli urbà. La idea, segons l'equip de govern, és "facilitar la convivència entre els vianants i els vehicles que circulen per aquest tram de la ciutat", on fins ara era habitual que els cotxes aparquessin damunt la vorera del costat esquerre, on hi ha la majoria d'habitatges.

Amb la remodelació, l'espai destinat a aparcament és al costat dret, on s'ha guanyat una amplada d'1,80 metres de la calçada, reduint l'ample dels carrils de circulació. "D'aquesta manera els vehicles tenen suficient espai per circular en les dues direccions i amb el carril d'aparcament s'evitarà que els conductors aparquin damunt de la vorera dificultant el pas dels vianants", explica el consistori en una nota informativa. Es descarta, per tant, el plantejament inicial del consistori de reduir l'amplada de la vorera dreta per fer més lloc als vehicles.

Un altre objectiu d'aquesta reorganització és aconseguir que els vehicles circulin a una velocitat reduïda, tenint en compte que és un carrer i no una carretera i, per aquest motiu, s'han posat dos cartells de circulació que prohibeixen circular a més de 30 km/h.

De cara a una segona fase de l'actuació, es preveu ampliar la vorera de davant dels antics cups de Cal Gineret i l'adequació del xamfrà entre el carrer Sant Pere i el carrer la Font. D'altra banda, l'Ajuntament ha enviat una carta als veïns del carrer la Font, que rebran pròximament, on se'ls informa sobre el nou sistema de recollida i conducció d'aigües per evitar problemes fluvials.