COMARCA
- Alcanó

Alcanó opta finalment per les illes de contenidors

El passat 23 de febrer va tenir lloc a Alcanó una reunió sobre el nou servei de recollida selectiva de residus que promou el Consell Comarcal del Segrià. Alcanó era l’últim municipi de les Garrigues històriques que faltava per decidir si volia el model d’illes de contenidors o optava pel sistema Porta a Porta. A la reunió es va acordar, finalment, de fer una consulta ciutadana, que va tenir lloc ahir dijous, 2 de març, amb un resultat del 67,8% favorable a les illes i un 32,1% al Porta a Porta, d’una participació del 81% del cens. 

Alcanó esdevé, així, el segon dels nou municipis de les Garrigues històriques a escollir les illes de contenidors, després que Alfés també optés per aquesta modalitat en una consulta celebrada el juliol passat. La resta de pobles garriguencs del Segrià s’han decantat pel Porta a Porta. Són Aspa, Maials, Llardecans, Torrebesses, Sarroca, Almatret i Sunyer, en aquest últim cas decidit també a través d’una consulta ciutadana. La previsió és iniciar el nou sistema, tant en una modalitat com en una altra, aquest octubre, amb una durada de vuit anys.

Quant a les Garrigues administratives, el Consell Comarcal va decidir el 2015 d’implantar arreu el sistema d’illes de contenidors, que consisteix en agrupar les diverses fraccions de recollida en punts concrets. La idea és facilitar que en un sol viatge els veïns portin diferents tipus de brossa i, així, augmentar l’índex de reciclatge. La reducció de punts de recollida i el consegüent allunyament de contenidors en alguns carrers va motivar diverses queixes, especialment a les Borges, on es va implantar primer durant aquell estiu sense avís previ a la població.