COMARCA

Els Bombers ja tenen himne

L’ha composat un llicenciat en Musicologia i titulat en piano que actualment treballa al Cos. La setmana passada es va presentar internament al conseller i tots els comandaments.

Els Bombers de la Generalitat disposen ja d’himne propi. La peça és obra del compositor i pianista Jesús Acebedo, que l’ha cedit al Cos, junt amb tots els drets. Acebedo és llicenciat en Musicologia per la Universitat Autònoma de Barcelona, tècnic en Musicoteràpia i titulat com a professor de piano pel Conservatori Superior de Música del Liceu. Actualment, treballa a la Sala Central dels Bombers i per l’himne ha fet dues versions: una cantada amb acompanyament de piano, flauta travessera i violoncel, i una altra versió només instrumental.

L'himne ha estat interpretat pel cantautor de Cerdanyola del Vallès Ramon Sauló i ha estat gravat, mesclat i masteritzat pel tècnic de so Enric Marshal. La lletra fa esment a la carta de serveis dels Bombers de la Generalitat i destaca la importància del treball en equip i els trets que caracteritzen el perfil del bomber, sense oblidar els qui han perdut la vida en l'exercici de la seva feina.

L’himne es va presentar la setmana passada en un acte intern a la seu del departament d'Interior amb el conseller Jordi Jané, el director general de Prevenció, Extinció d'Incendis i Salvaments, Juli Gendrau i tots els comandaments del Cos.