COMARCA
- Castelldans , Cervià de les Garrigues , Les Borges Blanques

L’Ajuntament de Cervià està fart de l’estat de les carreteres

El consistori recorre a l'Estat per reclamar que s'asfaltin els 2,5 km que queden de la pista de l'Albagés. A les connexions amb Castelldans i les Borges tampoc hi arriben millores.

(foto: SG)

A l'Ajuntament de Cervià se li esgota la paciència amb l'estat de les comunicacions viàries del seu municipi. Un dels principals maldecaps és amb la pista que es va fer nova des de l'Albagés arran de les obres del pantà del Segarra-Garrigues però que va deixar els últims 2,5 km sense asfaltar. Tot i l'amplada i el bon estat del ferm recent, el fet que la via estigui incompleta la fa pràcticament inutilitzable. Per reclamar que s'acabi, l'alcaldessa Mercè Rubió s'ha reunit aquests dies amb José Ignacio Llorens, diputat del Partit Popular a Madrid per la circumscripció de Lleida. Segons Rubió, "ell mateix ho va veure tan ridícul que es va comprometre a fer els perquès per solucionar-ho" i ja té a les mans la carta amb què l'Ajuntament de Cervià fa la petició formal al govern espanyol. El consistori al·lega, a més, una resolució del 2014 del Ministeri d'Agricultura, responsable de les obres, per "donar continuïtat a la via amb unes característiques homogènies de capacitat i qualitat de servei".

Pista de Castelldans

Una altra de les vies de sortida de Cervià és la pista de Castelldans, que el pas de camions de les obres del pantà ha acabat de deteriorar.  Es tracta d'una via, a més, que permetia als cervianencs anar a Lleida evitant la conflictiva N-240. Fa més de tres anys, els dos ajuntaments van demanar a la Diputació de Lleida que es fes càrrec del manteniment de la pista [v. SomGarrigues, núm. 352], però l'organisme provincial no hi ha accedit i des d'aleshores només s'han pogut fer actuacions puntuals dels consistoris per tapar forats. D'aquí unes setmanes, precisament, el de Castelldans té previst fer-ho de nou. S'ha demanat a l'Estat, en tant que responsable de les obres del pantà, que se'n faci càrrec, però aquest també se n'ha desentès.

Carretera de les Borges

Per acabar de reblar-ho, la carretera entre Cervià i les Borges resta també pendent d'una actuació integral de millora que el 2014 es va quedar en els 3,5 primers quilòmetres a les Borges d'un total de 14. Aleshores, des de la Diputació es confiava tenir pressupost el 2015 per fer la millora sencera, però del pont de l'autopista a Cervià no s'ha iniciat cap obra. "Van dir que farien 4 km més i encara esperem", explica l'alcaldessa de Cervià, que recela que el fet que el seu consistori no pertanyi a cap partit sinó a una agrupació independent pugui ser una causa de la desatenció que reben per part d'administracions superiors.