COMARCA
- Llardecans

L'escola bressol de Llardecans obrirà les seues portes després de les vacances de Nadal

Tot i que amb una mica de retard, la nova escola bressol de Llardecans obrirà les seues portes al gener, un cop hagin passat les vacances de Nadal. Així es va acordar el passat 4 de novembre en una reunió entre l’ajuntament, les famílies i la mestra (recentment contractada).

L’alcalde d’aquest municipi, Josep Maria Pardell, explica que la pretensió del consistori hagués estat posar-la en funcionament al desembre però que la mestra i els pares van decidir començar després de les festes, una decisió que, va dir, “hem de respectar”.
Inicialment s’havia d’estrenar coincidint amb l’inici del curs escolar, al setembre. Oferia aleshores sis places. No obstant, en començar el curs, una família va decidir traslladar al seu infant a un centre de Maials ja que l’escola no disposava encara del conveni amb el Departament d’Educació que havia de permetre posar en marxa la llar d’infants. Un conveni que finalment va ser signat a mitjans del passat novembre. Dels cinc infants restants sembla ser que una família podria ara també desvincular-se’n per motius laborals. D’aquesta manera, serien quatre els infants que estrenarien el nou equipament, que compta amb una sala canviador, un dormitori, una sala de jocs o aula d’estudi, un despatx per al director, un traster, una cuina i un pati exterior amb un sorral i jocs per als menuts.

El projecte ha costat 167.000 euros, dels quals uns 130.000 s’han obtingut gràcies a les ajudes del Departament, i la resta fonamentalment a través del PUOSC.