COMARCA
- L'Albi

La balma dels Punts de l’Albi torna a acollir la Festa de l’Equinocci de Primavera

La trobada serà aquest dissabte en aquest espai emblemàtic de la comarca de les Garrigues per la seva gran càrrega simbòlica i natural

El passat dilluns, quan faltava un minut per dos quarts de dotze, vam donar la benvinguda a la primavera sense més ni menys. Ara bé, a les Garrigues, per segon any consecutiu l'entrada a l'estació de les flors es mereix alguna cosa més. El Centre d'Estudis de les Garrigues ha organitzat per aquest dissabte, 26 de març, la segona Festa de l'Equinocci de Primavera, que tornarà a tenir lloc a la balma dels Punts de l'Albi.

La trobada serà en aquest espai emblemàtic de la comarca de les Garrigues per la seva gran càrrega simbòlica i natural. Per arribar-hi, l'organització proposa quedar a dos quarts de sis des de la plaça de l'Ajuntament de l'Albi per anar amb vehicles propis fins a les pintures de la balma dels Punts.

Allí, primer es farà una visita guiada a les pintures i després, coincidint amb la setmana que se celebra el Dia Mundial de la Poesia, tothom que vulgui podrà fer una lectura poètica. Finalment, cap a les set de la tarda, serà el moment de veure una de les primeres postes del sol de l'equinocci primaveral. La jornada acabarà amb una degustació de vi del Celler Mas Blanc i Jové i el sopar que cadascú s'haurà de portar al costat d'una foguera. Es recomana portar frontal o llanterna.

L'Equinocci de primavera és un dels dos moments de l'any en què el Sol creua l'equador celeste, en aquest cas del sud al nord, de manera que la nit i el dia tenen la mateixa durada arreu del món. A l'hemisferi nord, la data marca l'inici de la primavera.