COMARCA
- Castelldans

Castelldans descarta posar l’antena de telefonia al turó del Castell

L'Ajuntament encarregarà un estudi per saber els problemes de salut que pot generar.

(foto: Xavi Minguella)

Els veïns de Castelldans no volen l'antena de telefonia mòbil al turó del Castell. Així ho van expressar el divendres, 17 de març, en una reunió convocada per l'Ajuntament, tal com explica el seu alcalde, Conrad Llovera. L'ens municipal va convocar aquesta reunió amb la finalitat de trobar una nova ubicació per a l'antena que actualment hi ha al pla de les Moles, tal com demana l'empresa propietària de l'antena, Telefónica. 

La idea de canviar la ubicació d'aquesta infraestructura va ser a instàncies de la companyia de telefonia esmentada que va demanar ara ja fa dos anys traslladar-la al turó on hi havia hagut el castell, després reiterades queixes dels veïns. En el seu moment, el govern municipal, liderat per Xavier López (CiU), va aprovar aquest trasllat. Amb l'entrada del nou govern, la nova ubicació es va tirar enrere, ja que van considerar que era punt emblemàtic i tindria un important impacte visual. 

A la reunió es va acabar descartant el trasllat al turó del castell i caldran més reunions per acabar de definir quin lloc és el més adequat. I és que, malgrat que al municipi no agrada ni la ubicació actual ni la proposada per Telefónica, l'alcalde afirma que descarten la desconnexió. De moment, fins que no es trobi el lloc més adequat, aquesta continuarà al pla de les Moles. Es preveu que de cara a l'any que ve es pugui traslladar. 

Estudi d'impacte ambiental

L'alcalde afirma que el malestar per les radiacions que pot generar l'antena continua existint entre els veïns. És per això que, en paral·lel a les negociacions amb l'empresa per buscar una nova ubicació, també s'encarregarà en els propers dies un estudi sobre l'impacte ambiental que genera l'antena i en quines zones poc afectar més o menys per tal de prendre una decisió sobre la ubicació final.