COMARCA
- Les Borges Blanques

Acte de record a les víctimes de la guerra a les Borges

S'inaugurarà una planxa metàl·lica amb el nom de les persones enterrades a la fossa comuna.

(foto: M.A.)

Després que s’hagués hagut d’ajornar el dia 2 d’abril, la Comissió Ciutadana per la Memòria de les Borges ha convocat per aquest diumenge 30, a les onze del matí, un acte al cementiri municipal per recordar les víctimes de la Guerra Civil enterrades a la fossa comuna que hi ha al recinte. La majoria de víctimes d'aquell atac van ser enterrades a la fossa en qüestió.

L'espai ha anat rebent rams de flors periòdicament, però no ha estat mai senyalitzat ni contextualitzat. Ara, finalment, s'instal·larà una planxa metàl·lica amb els noms de les persones que hi ha. L'Ajuntament, que col·labora en l'acte, s'ha fet càrrec de les despeses. El Centre d'Estudis també hi participarà amb la intervenció del seu president, Josep Rubió.

La Comissió Ciutadana per la Memòria la formen un grup de borgencs i borgenques, no constituït formalment, que es va crear el 2015, arran de la commemoració del 70è aniversari de l'alliberament de Mauthausen amb un acte de record a les víctimes garriguenques dels camps nazis convocat al monument que hi ha al Terrall en honor seu. Posteriorment, el grup ha organitzat actes de record pel bombardeig del 25 de novembre de 1938 a la població i pels anomenats Fets del Castell del 1937.