COMARCA
- Puiggròs

Detingudes tres persones per cultivar 4.500 plantes de marihuana en unes naus en desús a Puiggròs

Es tracta del cultiu més gran trobat mai a tota l'àrea policial de Ponent

(foto: Mossos d'Esquadra)

Agents dels Mossos d'Esquadra van detenir abans d'ahir, a Puiggròs, dos homes de 34 i 55 anys i una dona de 21, amb domicili desconegut, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

La investigació es va iniciar a principis d'aquest mes de maig, després de tenir coneixement que en unes naus aparentment abandonades, situades a l'altura del quilòmetre 8 de la carretera LV-200, a Puiggròs, hi hauria una important plantació de marihuana. Aquesta informació va quedar corroborada després d'un seguit d'indagacions i un dispositiu de vigilància que va permetre confirmar les sospites.

Durant la tarda de dilluns els mossos van detenir una parella que cuidava les plantes dins d'una de les naus. Posteriorment, van localitzar una tercera persona a l'exterior, que va intentar fugir en detectar la presència policial. Tots tres serien els presumptes responsables del cultiu de les plantes de marihuana.

Ahir al matí es va fer una entrada i perquisició a l'interior de les dues naus, una d'uns 700 metres quadrats i l'altra d'uns 300. Durant l'escorcoll, els agents van trobar unes 4.500 plantes de marihuana, en diferents estats de creixement, 5.200 euros en efectiu i dues pistoles detonadores. Al lloc hi havia gran quantitat de làmpades, ventiladors, generadors elèctrics, transformadors, un sofisticat sistema de reg, adobs i productes fitosanitaris. També es va constatar que tot els sistema elèctric per mantenir la plantació estava connectat de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica.

Els detinguts passen aquest dimecres a disposició judicial al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Lleida.

El cultiu més gran trobat mai a Ponent

Els milers de plantes que hi havia a aquestes naus de Puiggròs representen la troballa més gran feta mai fins ara a la regió policial de Ponent. El cultiu més gran trobat fins ara a les Garrigues era un de 131 plantes, repartides entre Cervià i la Pobla de Cérvoles, de quatre veïns de les Borges, que van ser detinguts el setembre passat. Anteriorment, se n’havien trobat una quarantena a un altre veí de les Borges el 2015, un centenar el 2014, també a la capital comarcal, una quinzena a l’Albi el 2014 i 36 kg de marihuana ja collida entre les Borges i el Cogul l’any 2011.