COMARCA
- Castelldans

ACTUALITZACIÓ. Jornada sobre la pedra com a recurs turístic i econòmic

Es fa aquest dijous, 18 de maig, al Consell Comarcal i la inscripció és gratuïta.

(foto: arxiu)

ACTUALUTZACIÓ: ES FARÀ AL CONSELL COMARCAL DE LES GARRIGUES.

L’Associació Leader Ponent ha organitzat aquest dijous 18 de maig, a Mas de Melons, una jornada sobre la importància de la pedra com a recurs natural. L’objectiu és posar en relleu la pedra com a recurs de desenvolupament turístic i econòmic dels àmbits rurals i donar una visió del paper de la pedra en el món de la construcció i els diversos oficis que han estat vinculats amb aquest element al llarg del temps.

A la jornada, que tindrà lloc durant el matí, es parlarà també de l’estat en què es troba el procés de declaració de la tècnica de la pedra seca com a patrimoni de la Humanitat i s’hi presentarà una aplicació (app) per catalogar i difondre les construccions de pedra seca que encara es conserven al país.

A les diferents ponències que es presentaran hi intervindran Isidre Pinyol, tècnic de turisme del Consell Comarcal de les Garrigues, Fèlix Martín, mestre picapedrer de la Floresta, Roger Costa, tècnic de la Direcció General de Cultura Popular i Jordi Terrades, gerent de l’Associació Desenvolupament Rural Integral de la zona Nord Oriental de Catalunya (ADRINOC). L’alcalde de Castelldans, Conrad Llovera, obrirà la jornada i la tancarà Antoni Villas, president del Consell Comarcal. Al finalitzar hi haurà una desgustació de productes de la terra i una demostració de l’aplicació a l’entorn immediat del mas.

La jornada és gratuïta però cal inscriure’s prèviament al telèfon 973142658, a ivan@ccgarrigues.com o a www.ruralcat.net/preinscripcionspatt.