COMARCA
- Castelldans

Un grup de joves rehabilitarà espais a Castelldans en un camp de treball d'estiu

La Fundació Espai La Fàbrica ha escollit aquest poble garriguenc per al juliol i agost.

Rehabilitar el patrimoni d'un municipi rural és l'objectiu primer del camp de treball que es desenvoluparà a Castelldans entre el 30 de juliol i el 13 d'agost. Serà la tercera edició d'aquesta proposta adreçada a joves d'entre 14 i 16 anys que organitza la Direcció General de Joventut. El camp de treball ofereix 24 places per a joves que durant quinze dies portaran a terme tasques de manteniment del patrimoni dins del terme de Castelldans, amb activitats també lúdiques i allotjant-se al campament La Comanglora. 

Recuperar mobiliari i espais

Durant el campament, els matins estan destinats a les tasques de rehabilitació del patrimoni. En les dues edicions anteriors els joves s'han encarregat de tasques com la restauració dels antics bancs del passeig, tancats al magatzem municipal per la seua deterioració. Les dos edicions també han servit per condicionar i desbrossar els voltants de l'entorn natural de l'ermita de la Mare de Déu de Montserrat, el castell, els pins del Miqueló i la font del Clinc-Clinc. Aquests espais són emblemàtics dins del municipi de Castelldans i la rodalia, ja que poden esdevenir en un futur espais d'interès turístic i cultural. Unes tasques que enguany continuaran, juntament amb la ruta per habilitar nius i aigua per als ocells a la partida de Comanglora. 

En la futura edició també es farà una ruta de pous d'aigua i alimentació per a la fauna del territori i s'identificaran noves ubicacions necessàries d'aquesta. Una vegada detectades, també es passarà a la fabricació de nius per a ocells per col·locar-los posteriorment. Durant aquests dies, els joves també faran descobertes d'oficis del medi rural amb visites a la Cooperativa de Fruita Camp Sant Fortunat, la recollida de fruita, una panificadora, un taller mecànic, un electricista i llauner, una granja de vedells, de porcs, de conills, de gallines, d'ous, etc. Petites empreses de verdures, queviures, modistes, comercials, veterinari...

La convivència, clau

Durant els 15 dies, els joves, més enllà de les tasques específiques de contribució al territori també fan el manteniment dels espais comuns del campament i s'han de planificar els àpats i comprar els aliments necessaris per elaborar-los. L'entitat que organitza el camp de treball és el Grup La Fàbrica de Terrassa, esplai que també és l'encarregat del campament La Comanglora, un allotjament amb tendes amb lliteres que s'ofereix com a casa de colònies durant tot l'any.