COMARCA
- Les Borges Blanques

Tots els cellers de la comarca, junts a les Borges

La Bodega i els sis cellers tornen a organitzar, aquest dissabte, el certamen Vi6.

(foto: Xavi Minguella)

Aquest dissabte, 3 de juny, torna Vi6 a les Borges Blanques, l’únic punt de trobada de tots els cellers de les Garrigues, un total de sis, que aportaran més de 30 vins per tastar entre els assistents. La bona acollida de la primera edició l’any passat ha fet que cellers i La Bodega, organitzadors de Vi6, hagin decidit repetir l’experiència.

La jornada tindrà lloc a la Capella, al costat de l’establiment vinícola, i s’hi podran degustar els vins de la DO Costers del Segre que s'elaboren a la comarca. “La idea és donar a conèixer aquest producte de la zona, tenint la oportunitat de degustar-los, i poder enraonar amb els propis elaboradors d'una manera distesa i propera”, expliquen des de l’organització. Aquest any, seguint amb la idea de proximitat, hi haurà també restauradors de la comarca que oferiran algunes de les seues tapes i així, juntament amb alguns elaboradors artesans, s'amplia el ventall de productes per degustar durant un matí que comptarà també amb música de DJ locals, titelles per als més petits de la mà de l’AMPA de la llar d’infants Joan XXIII.

Formació

Vi6 compta amb la participació de l’Institut Català del Vi (INCAVI), que impartirà un curs sobre el coneixement de les diferents varietats de raïm dels vins de les Garrigues i les seues peculiaritats. per participar en aquesta formació cal haver-se inscrit prèviament, ja que les places són limitades.

Els assistents a la Capella rebran un llibret que s’ha editat per l’ocasió on, a part d’informació del certamen, hi ha les adreces d'establiments de la comarca on anar a fer un mos o allotjar-se. Per tastar els diferents vins i productes que hi haurà aquest dissabte es poden adquirir tiquets el mateix dia i, si és abans del 2 de juny a la Bodega, se’n rebrà un de regal.

La Bodega agraiex “la implicació i la bona acollida que té el projecte per part del sector del vi i de la restauració del territori, com també el suport rebut per part de petits empresaris propers, que han  col·laborat amb que es pugui dur a terme Vi6”. “Continuem amb  la inquietud i les ganes de potenciar els bons vins de la de les Garrigues i donar a conèixer productes i artesans de la comarca”, expliquen.