CULTURA
- El Vilosell , Les Borges Blanques

Una Land Art d’Andorra amb presència garriguenca

Entre els artistes que hi exposen vinguts d’11 països diferents hi ha Xavier Sis, que viu al Vilosell, i el mateix comissari, Pere Moles, de mare borgenca

La segona edició de la Biennal Land Art Andorra compta amb presència garriguenca. Per una part, el seu comissari, Pere Moles, que és de mare borgenca, i per l'altra, Xavier Sis, de pare nascut al Vilosell i que ara també viu en aquesta població després d'heretar la casa de la família.

La Biennal Internacional de Land Art d'Andorra, que va començar a finals d'abril i exposarà les peces fins el 27 de juliol, és una iniciativa cultural i mediambiental que va començar a fer-se el 2015 amb el suport de totes les parròquies andorranes. En aquesta segona edició, d'entre els més de 200 artistes internacionals que s'hi havien presentat, un dels que van ser escollits i que actualment hi exposen és Xavier Sis. 

Art Forest

L’artista resident al Vilosell hi exposa una escultura en forma d'ou que penja del pont de Sant Antoni de la Grella, al Camí Ral de la parròquia de la Massana. Tal com explica l'artista, és un homenatge al que havia estat el seu amic, Joan Brossa i a la seua poesia visual. L'ou està fet amb vímet, seguint el nou concepte d'escultures que ha adoptat Xavier Sis, l'Art Forest, que consisteix a crear peces utilitzant només materials provinents del bosc. 

Les seues escultures, que tenen per objectiu ser integrades a la natura, es poden veure per diferents indrets. Precisament al Vilosell, fa uns quatre anys, hi havia un camí d'art creat per ell mateix que va acabar desapareixent pel pas de gent que no sabia apreciar el conjunt, explica l'artista. D'aquesta manera de fer escultures en naix la seua empresa, ArtForest (artforest.webnode.cat), dedicada a la promoció de l'escultura contemporània aplicada a la potenciació els paratges naturals.