COMARCA
- Les Borges Blanques

Una avaria deixa sense llum diversos pobles de la comarca

Un intent de reconnexió fa saltar guspires en un transformador de les Borges.

(foto: M.A.)

Una avaria a la xarxa elèctrica ha deixat alguns pobles de les Garrigues sense connexió elèctrica des d’aquest migdia. Com a mínim, s’han vist afectats una dotzena de municipis (Les Borges, Arbeca, Vinaixa, Cervià, l’Albi, la Pobla de Cérvoles, el Vilosell, Tarrés, Fulleda, l’Espluga, els Omellons i la Floresta). En alguns casos, com a les Borges, l’avaria encara durava més de quatre hores després d’iniciar-se; en altres, el tall ha estat d’una hora, aproximadament.

A les Borges, precisament, en un intent de rearmar el servei després de l’avaria, el transformador situat al carrer La Font ha generat algunes guspires, que han fet mobilitzar dos camions de Bombers i una patrulla de la Policia Local. Més enllà d’algun rostoll, les guspires no han anat a més, però bombers i policia local esperaven membres de la companyia per inspeccionar l’entorn el transformador. Mentrestant, la llum no s’ha restablert amb normalitat i va i ve. 

La d’avui se suma a altres avaries importants en les darreres setmanes. Dimecres passat, alguns pobles de la comarca van estar unes 15 hores sense Internet ni telèfon, tant per ADSL com per fibra òptica, i entre el 16 i 17 de maig en va haver una altra.