CULTURA
- Les Borges Blanques

Èxit de participació al pessebre vivent de les Borges

Unes 1.500 visitants van visitar el diumenge a la tarda el recinte del parvulari del Col·legi Mare de Déu de Montserrat de les Borges Blanques en la XVIII edició del pessebre vivent que cada any té lloc el diumenge anterior al dia de Nadal.

Enguany les 19 escenes que componen la representació van variar la seva distribució amb novetats respecte l’anunciació i el naixement en el qual el nen Jesús era representat per un infant d’un any. La resta dels figurants són nens, en total una cinquantena d’alumnes de P-5 i segon d’ESO. El recorregut porta els visitants per diferents escenes, bona part de les quals recuperen oficis antics com el cisteller, el terrissaire o l’escrivà i altres encara actuals com el sabater i el picapedrer.

Un patge dels Reis va recollir les cartes dels nens i nenes el qual va arribar al lloc acompanyat per una cercavila dels grallers els Marfulls de les Borges.

L’esdeveniment també es va sumar a la Marató de TV3 amb una manualitat elaborada pels més petits del col.legi i que va servir per a recaptar fons per a aquest fi. Al seu torn, els nois i noies de 4 ESO van muntar una taverna on se servia dolços i begudes calentes per fer passar el fred que també es va fer notar.
Per poder dur a terme el Pessebre han treballat en els decorats i en els vestits gairebé cent cinquanta pares i mares.