COMARCA

SomGarrigues rep el premi a millor publicació digital

En un acte celebrat aquest dimecres, 28 de juny, presidit per Carme Forcadell.

(foto: APPEC/ACPC)

El web www.somgarrigues.cat ha estat escollit com a millor publicació digital a la quarta Nit de les Revistes i la Premsa en Català, el 28 de juny a Barcelona, organitzada per la Federació d'Associacions d'Editors de Premsa, Revistes i Mitjans Digitals. Aquest web va néixer l'any 2006 i recentment ha presentat la segona remodelació, per a la qual s'ha confiat de nou amb l'empresa local Antaviana. Si bé complementa l'edició en paper, té tots els recursos propis de qualsevol mitjà únicament digital. 

Element cohesionador
Josep González, membre del jurat i coordinador de Cultura de la Diputació de Barcelona, va lliurar el premi a Emili Farré, president de l'entitat cultural editora del mitjà. En el seu discurs, Farré va voler posar en valor els mitjans locals i comarcals, ja siguin en paper o digitals, i "els esforços que exigeix oferir productes de proximitat i de qualitat". "Mitjans moltes vegades incompresos i menystinguts, o no suficientment valorats, a qui tothom es veu amb cor de pressionar", va afegir. Finalment, Farré va destacar la funció de SomGarrigues com a "element cohesionador de la comarca, elements de què les Garrigues està mancada, ja sigui per la situació geogràfica, pel minso pes demogràfic o perquè les administracions no hi ofereixen tot el que seria d'esperar".

Trobada anual del sector
La jornada, que aplega representants de tot tipus de mitjans (premsa local i comarcal, digitals, revistes, publicacions periòdiques) tenia enguany un nou format, amb premis a tres personalitats dels àmbits de la comunicació, la societat i la cultura que han contribuït a col·locar Catalunya al mapa i que van ser per al músic letó Martins Brauns, el polític socialdemòcrata alemany Bernhard von Grünberg i la corresponsal de TV3 al Pròxim Orient Txell Feixas. En mitjans, es va premiar La Comarca d'Olot com a millor publicació de premsa comarcal -guardó que SomGarrigues va obtenir el 2014-, Petit Sàpiens com a millor revista i La Vila, Llengua Nacional i Mètode per haver complert 25 anys.

Carme Forcadell, presidenta del Parlament, va presidir l'acte i va animar totes les publicacions a defensar els seus drets, denunciar les injustícies socials "i, sempre, sempre, sempre, els abusos de poder". El conseller Josep Rull va cloure la celebració.

[GALERIA D’IMATGES DE LA NIT DE LES REVISTES I LA PREMSA EN CATALÀ]