COMARCA
- Arbeca

Més de 200 persones mostren el seu rebuig a l'homofòbia a Arbeca

Concentració ciutadana arran de l'agressió a una parella de noies la nit del 24 al 25 de juny.

(foto: M.A.)

Més de 200 persones s’han concentrat aquesta tarda de divendres davant l’Ajuntament d’Arbeca per mostrar el seu rebuig a l’agressió LGBTIfòbica que hi va haver la nit del 24 al 25 de juny contra dues noies que s’havien fet un petó en una festa a l’exterior d’un bar. Després de riure-se’n i insultar-les, els agressors van passar als cops a la parella, en presència del seu fill de poca edat.

Arran dels fets, un grup de veïns del municipi es va mobilitzar per convocar la concentració d’avui, que ha comptat amb la participació també de l’Ajuntament amb representants de tots els grups polítics municipals. Hi han intervingut Anna M. Capdevila, com a membre del grup de veïns convocant, Joan Simó i Mireia Navés, alcalde i regidora d’Educació, Salut, Integració i Benestar Comunitari. Navés ha llegit el manifest que l’Ajuntament ha consensuat amb el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat. 

A l’acte també hi ha intervingut Sandra Castro, presidenta de Colors de Ponent, entitat que ha donat suport des de l’inici a la parella i a la concentració d’avui, on ha insistit en el respecte a totes les persones. Finalment, les dues dones víctimes de l’agressió també han adreçat unes paraules als assistents, agraint el suport rebut i destacant la importància d’educar en valors.