CULTURA
- La Pobla de Cérvoles

'La Gran Campana Dongda', la nova adquisició de la Vinya dels Artistes

L'artista Evru amb la seva obra de fons. Foto: Celler Mas Blanch i Jové

A partir d'ara els visitants que recorreran La Vinya dels Artistes de Mas Blanch i Jové podran endinsar-se dins del bosc, jugar, comunicar, meditar o simplement escoltar com el paisatge vibra amb el so de la Dongda, una gran campana de l'artista Evru, un creador, abans anomenat Zush (fins al 2001) i nascut com a Albert Porta, que s'ha anat reinventant al llarg de la seva dilatada carrera.

Definint-se com un artista, científic i místic, Evru ha creat un espai imaginari amb un llenguatge i simbologia pròpia. I així també és "La Gran Campana, Dongda", una obra personal i rellevant, que fascina i inquieta alhora. Evru ha volgut recuperar la tradició de fer repicar les campanes. Així l'observador mai és passiu en presència de La Gran Campana: pot intervenir en l'acció de fer-la vibrar o en el procés de recepció del missatge acústic.

Festa de presentació

Per representar aquesta nova adquisició, el celler Mas Blanch i Jové va realitzar la seva anual festa de la Vinya dels Artistes el passat 15 de juliol i, els més de 500 assistents presents també van poder visitar les altres escultures, així com la impressionant obra de 60 metres "Entre el Cel i la Terra", que el pintor Gregorio Iglesias va crear durant dos mesos enmig de La Vinya dels Artistes i que actualment recobreix les quatre parets de la sala de bótes del celler, així com l'exposició temporal de Manolo Gómez.
La festa va continuar amb un sopar d'inspiració oriental servit enmig de la Vinya i maridat amb els vins Saó Blanc i Saó Expressiu del celler Mas Blanch i Jové i un concert de música electrònica a càrrec de Fernando Lagreca

Foto:Celler Mas Blanch i Jové