CULTURA
- Les Borges Blanques

Estrena sardanística en el 25è Aplec de les Borges

Una sardana commemorativa per a l'ocasió, obra de Jeroni Velasco.

(foto: Xavi Minguella)

L'Agrupació Sardanista de les Borges organitza el 29 de juliol el 25è Aplec de la Sardana, que comptarà amb les novetats de la participació dels gegants, obsequis i l'estrena d'una sardana per a l'ocasió, obra de Jeroni Velasco, de la Cobla Contemporània. Del mateix autor també s'interpretarà 'SardaPoquet', l'exitosa versió que barreja els hits de l’estiu 'Despacito' i 'Súbeme la radio'. La Cobla Contemporània i Bellpuig Cobla posaran la música a l'aniversari.

El dos primers aplecs de la sardana a les Borges van ser els anys 1963 i 1964, en temps de dificultats per dur a terme activitats relacionades amb la cultura catalana. Aleshores, la cobertura legal de l’organització es va fer sota l’aixopluc de la primera associació d’Amics del Terrall. Passades les dues primeres edicions, però, no va ser fins 31 anys mñes tard que es faria la tercera i, des d’aleshores, s’ha anat celebrant cada any, amb la participació de fins a tres cobles durant deu edicions.

La jornada serà al Passeig del Terrall i començarà a quarts de vuit del vepsre. A les deu de la nit hi haurà sopar popular als jardins, amb sorteig d’obsequis i productes cedits per comerços i cooperatives locals. Acabat el sopar, continuarà la ballada de sardanes, amb exhibició de punts lliures, de colles improvisades i pastes i mistela per a tothom. En cas de mal temps, la celebració es faria al Pavelló de l’Oli.