CULTURA
- Les Borges Blanques

Sopa de Cabra actuarà a la Festa Major de les Borges

És un dels noms que ha transcendit del concert de dissabte a la nit i per al qual l’equip de govern ja ha autoritzat el pagament de més de 42.000 euros.

L'històric grup de l'anomenat rock català Sopa de Cabra, liderat per Gerard Quintana, serà un dels que actuaran al concert principal de la Festa Major de les Borges Blanques el dissabte 2 de setembre a la plaça Europa. Així es desprèn del decret d’alcaldia en què s'aprova el pagament de 42.350 euros a l'empresa de management que gestiona les actuacions d'aquest grup, entre altres. Un altre grup que acompanyarà els gironins seran The Pink Goats, mentre que el dia abans, divendres 1, hi ha confirmada l’actuació de Gertrudis. L'any passat van actuar al concert de dissabte a la capital de les Garrigues les formacions Itaca Band, Boikot i Virus.

Sopa de Cabra va néixer l'any 1986 i va estar en actiu fins el 2001, quan va plegar. L'any 2011 va tornar a fer alguns concerts i, des del 2015, ha reprès l'activitat, amb la gravació del disc amb temes nou "Cercles". No és la primera vegada que Sopa de Cabra actua a les Garrigues; l’última va ser a la Festa Major d’Arbeca l’any 2001. D’altra banda, el seu líder ha cantat amb diverses formacions, en formats més reduïts, a la cafeteria Slàvia. 

A Arbeca, el concert principal serà el dissabte 12 d’agost a la nit, amb Els Amics de les Arts, els borgencs Enzel i RaggaTuning, i el dilluns 14 hi haurà Doctor Prats, La Terrasseta de Preixens i Cosa Nostra. A Juneda, la Festa Major és l’últim cap de setmana d’agost i el dia 25 tocaran Animal i el 26 Strombers i Lokito Lopongo.