COMARCA

VÍDEO. Comparativa de trànsit N-240/AP-2

Cinc entitats publiquen un vídeo en què es pot veure la infrautilització de l'autopista.

L’associació La Banqueta, de Juneda, l’Ateneu Popular Garriguenc, el Centre Excursionista Borges-Garrigues, l’associació de joves Corregó, de Vinaixa, i Conca22, de la Conca de Barberà, han publicat avui a les xarxes un vídeo en què amb dos minuts es pot veure el volum de trànsit a la carretera N-240 a l’alçada de Juneda i, a la mateixa hora, al pas de l’autopista AP-2 poc abans de la sortida de les Borges.

En ambdues imatges, simultànies, s’aprecia una intensitat de trànsit força baixa i una circulació molt fluïda, cosa que fonts de les entitats atribueixen, en bona part, al període estiuenc. No obstant això, el trànsit és més elevat a l’N-240, de dos carrils, que no a l’autopista, de quatre, on en el moment de la gravació, per exemple, no passa cap camió. El percentatge d’ocupació de la via és del 24% en el cas de la carretera i del 8 a l’autopista. El vídeo es va gravar un dimarts a les nou del matí.

Aquestes entitats fa temps que defensen la necessitat d’alliberar el peatge de l’AP-2 entre Lleida i Montblanc com a millor solució per aminorar el trànsit de l’N-240 i, en conseqüència, el nombre d’accidents que s’hi registren. A més, aprofitar l’autopista suposaria un estalvi econòmic, comparat amb la construcció d’una autovia, i evitar noves cicatrius al territori, expliquen les associacions.