COMARCA
- El Soleràs

L'esglèsia del Soleràs estrena talla de Sant Domènec

És obra de l'escultora Sara Ponsarnal, que té el taller a Granyena de les Garrigues.

L’església del Soleràs es va omplir de gom a gom el divendres 4 d’agost amb motiu de l’estrena, en el marc de la Festa Major, d’una nova talla de Sant Domènec, copatró del poble, que des d’ara llueix a la façana del temple, substituint-ne una de més petita que hi havia.

La figura, feta a tamany natural amb pedra d’Alcanyís, és obra de l’escultora Sara Ponsarnal, resident a Granyena de les Garrigues; pesa una tona, té incorporades dues peces de ferro (la creu i una espelma) i va ser col·locada el dia abans, una feina que va requerir sis hores. Ponsarnal ja havia fet altres escultures religioses, però explica que aquesta “és potser a la que he dedicat més temps, ja que havia de ser molt fidel a Sant Domènec per a que fos fàcilment identificable".

El projecte prové d’un encàrrec de fa tres anys de l’aleshores mossèn Àngel Alegret, que ha continuat l’actual, Pau Fecheta. La feina, però, va començar fa un any, amb documentació, propostes, una primera maqueta, una altra de definitiva de fang i, un cop es va tenir el vistiplau del Consell Parroquial, va començar el treball amb la pedra, que té uns tons càlids semblants a la resta de façana. 

L’ofici de celebració per l’estrena va ser presidit pel bisbe de Lleida, Salvador Giménez, que va estar acompanyat de cinc preveres, entre els quals Alegre i Fecheta. A l'acabar, va ser el torn de la tradicional benedicció de la coca que va oferir el consistori i que després van compartir tots els feligresos. El pare Àngel va ser l'encarregat de treure la peça de roba que tapava Sant Domènec i el bisbe la va beneir en presència de nombrosos veïns i veïnes del poble.