Tot a punt pel 24è Festival de Música de la Granadella

El programa, del 18 al 20 d’agost, compta amb set grups de música popular i tradicional com Cavall Bernat, Folkatr3s, Tamborinu So Obstinat, Les Absentes o Los Sirgadors

Foto: X.M.

Cultura, música i tradicions és el que la Granadella tornarà a oferir del 18 al 20 d'agost en el marc del 24è Festival de Música Popular i Tradicional Catalana de la Granadella. En total, hi participaran set grups de música folk d'arrels catalanes.

Entre els grups que prendran part  en aquesta XXIV edició del festival hi haurà les havaneres de Cavall Bernat, amb degustació de rom cremat el divendres, i el grup tarragoní Folkatr3s, que iniciaran una sessió de ball guiada amb la Jota de la Granadella com a protagonista dissabte. També els Tamborinu So Obstinat portaran la seva música electrònica inspirada també en temes populars i instrumentació tradicional, com l'acordió diatònic, el flabiol i el tamborí amb bases electròniques i amb unes lletres molt divertides i originals.

El grup del Solsonès Les Absentes se sumaran al ball i la festa amb un repertori ple de tonades populars barrejades amb ritmes moderns com l'ska, el folk, el rock, el funk, el reggae o la cúmbia. El diumenge, amb la cobla d'Agramunt Vents de Riella, s'omplirà de sardanes la plaça de la Vila i  Los Sirgadors de les terres de l'Ebre  combinaran les jotes amb el blues afroamericà. Per acabar aquestes tres dies intensos de música, el grup Inxa Impro Quintet clourà el festival amb un singular repertori de música de gralla com a eix principal d'una formació jazzística.

Altres activitats

Dins el Festival de la Granadella, altres activitats més enllà dels concerts també prenen protagonisme. El dissabte 19 d'agost hi haurà la cursa de les pedretes i de la Cordera, a més del sopar popular. El diumenge serà el torn del concurs de bitlles i la trobada de puntarires. A més, també hi haurà fira de productes artesanals.