RELIGIÓ

El rector d'Arbeca i els Omellons demana la supressió de les tertúlies de 13TV

25 sacerdots de l'arxidiòcesi de Tarragona envien una carta al president de la Conferència Episcopal Espanyola en què li comuniquen que "no podem callar més".

25 sacerdots de l’arxidiòcesi de Tarragona, entre els quals Manel Borges, rector d’Arbeca i els Omellons, han fet pública la carta que han tramès a Ricardo Blázquez, president de la Conferència Episcopal Espanyola, i en què li demanen que “corregeixi o suprimeixi” els programes de tertúlia del canal 13TV, que depèn d’aquest organisme. Els signants asseguren que ho fan després d’haver “escoltat repetidament les queixes de molts dels nostres fidels” i que “davant les opinions que, nit rere nit, s’expressen a aquests programes, no podem callar més”.

Els sacerdots consideren que el discurs que predomina a aquestes tertúlies “fa mal a la convivència i embruta la imatge de l’Església Catòlica, que sempre ha de fomentar el diàleg sincer i fructífer”. En aquest sentit, desitgen que a 13TV es transmetin les paraules del papa Francesc en el missatge d’enguany per la Jornada Mundial de les Comunicacions Socials, que demanava als comunicadors exercir la seva feina “de forma constructiva, rebutjant els prejudicis contra els altres”.

L'octubre de 2013, els bisbes amb seu a Catalunya ja van manifestar públicament que en alguns informatius i tertúlies de 13TV s’optava pel menyspreu, la desqualificació i fins i tot l’insult. “Creiem que produeix un greu escàndol en molts membres de la comunitat catòlica de les nostres diòcesis i també en nosaltres mateixos”, deien aleshores. Quatre anys després, els sacerdots ara signants lamenten que “es continuen fomentant sentiments contrares al respecte, la tolerància, el diàleg i la solidaritat”, una agressivitat que s’ha accentuat, segons els signants, arran dels atemptats a Catalunya.

Tot i no pertànyer a l’arxidiòcesi de Tarragona, el rector de les Borges Blanques, Juneda, Puiggròs i la Floresta, Daniel Gómez, ha manifestat que comparteix el missatge dels 25 sacerdots.