POLÍTICA

Centenars de persones es mobilitzen a les Garrigues contra la persecució judicial i policial al referèndum

Hi ha hagut concentracions a les Borges, Juneda, la Granadella, l'Albi, Vinaixa, el Vilosell, la Pobla, Granyena o Almatret, entre altres.

(foto: M.A.)

Centenars de garriguencs s’han manifestat aquest vespre a diversos pobles de la comarca per mostrar el seu rebuig a les actuacions dels estaments judicials i la policia per impedir la celebració normal del referèndum d’independència de l’1 d’octubre. La concentració més nombrosa ha estat la de la capital comarcal, les Borges Blanques, on hi han acudit també moltes persones d’altres pobles.

La convocatòria s’havia plantejat com un acte en clau comarcal de suport als alcaldes citats per Fiscalia, que de moment són els de les Borges mateix, Enric Mir, i el de Juneda i president del Consell Comarcal, Antoni Villas. L’acte, que s’ha fet a la plaça de la Constitució, ha estat convocat per tots els grups polítics de l’Ajuntament, l’ANC, Òmnium Cultural i l’Ateneu Popular Garriguent. Ha llegit el manifest unitari el recentment nomenat Garriguenc de l’Any, l’albinenc Ramon Miró.A la tarima preparada per a l’ocasió hi havia alcaldes de diversos ajuntaments garriguencs i la diputada arbequina Ramona Barrufet, membre de la Mesa del Parlament i encausada també per tramitar el debat i la votació sobre el referèndum. 

Altres pobles on hi ha hagut concentracions han estat Juneda, la Granadella, l’Albi, Vinaixa, el Vilosell, la Pobla, Granyena o Almatret. Durant el parlament de les Borges, el representant d’Òmnium a les Garrigues, Emili Farré, ha anunciat la possibilitat d’una nova convocatòria davant dels ajuntaments el diumenge a les 11 del matí, pendent de confirmar.