POLÍTICA

Allau d'adhesions a l'aturada general de denúncia de la repressió de l'Estat

Ajuntaments, cooperatives, empreses, entitats esportives i sectors professionals fan públic que no faran cap activitat laboral demà dia 3.

L’aturada general que hi ha convocada per demà com a protesta per la repressió exercida ahir per part dels cossos policials espanyols durant tota la jornada del referèndum, així com per defensar les llibertats i els drets democràtics, està sumant un important gruix d’adhesions a la comarca. De moment, una vintena d’ajuntaments ja han fet públic que no obriran les portes, i el mateix faran algunes cooperatives, empreses, oficines bancàries, biblioteques i sectors professionals. També aquest periòdic, SomGarrigues, tancarà.

Escoles i consultoris mèdics de les Garrigues han manifestat la intenció de suspendre l’activitat ordinària, amb manteniment d’uns serveis mínims a llars d’infants, menjadors escolarso atenció sanitària. A les Borges Blanques, per exemple, tancaran el col·legi públic Joan XXIII, el col·legi Mare de Déu de Montserrat, la llar d’infants municipal, l’INS Josep Vallverdú i el Centre d’Atenció Primària, on es farna serveis mínims, així com la Policia Local. Tampoc no hi haurà el mercat habitual dels dimarts i a altres pobles ja hi ha paradistes que han dit que no hi aniran. També la Mancomunitat de Municipis per la Música s’ha adherit a l’aturada. A alguns pobles s’ha suprimit fins i tot el servei del pa.

Per la seva banda, el Consell Esportiu ha cancel·lat activitats, també clubs i entitats esportives i al Segrià (i, per tant, els municipis de les Garrigues històriques), el Consell Comarcal ha anul·lat el servei de recollida de la brossa. Paral·lelament, organitzacions agràries i entitats estan acabant de tancar concentracions durant la jornada i no es descarten talls de carreteres.