CULTURA

Tres joves de Juneda, l'Albagés i Castelldans, els guardonats amb els premis Joves Investigadors de les Garrigues

Organitzats pel Centre d'Estudis, el Consell Comarcal i l'Oficina Jove, els premis han estat per a treballs sobre el reg modern, el Segarra-Garrigues i la història de Castelldans.

(foto: CCG)

Marc Capdevila Sancerni, de Juneda, Maria Masip Romero, de l’Albagés i Íngrid Simó Cunillera, de Castelldans, han estat els guanyadors del primer, segon i tercer guardó, respectivament, de la desensa edició dels premis Joves Investigadors que organitza el Centre d’Estudis de les Garrigues, el Consell Comarcal i l’Oficina Jove i que es van lliurar dissabte passat, 21 d'octubre, en el marc de la Trobada d’Estudiosos que es va celebrar a l’Espluga Calba.

El treball de Marc Capdevila, de 18 anys, és sobre el reg modern com a “futur necessari” i el jurat n’ha valorat especialment el treball de camp realitzat, l’originalitat en la investigació i el treball científic i metodològic emprat, així com unes conclusions molt clares. Els altres treballs eren sobre el present, passat i futur del canal Segarra-Garrigues, de l’albagesenca Maria Masip, de 18 anys, i sobre deu segles d’història de Castelldans a través dels carrers de la vila, d’Íngrid Simó, de 17 anys. Ambdós treballs presentaven un gran nombre d’entrevistes realitzades a fonts orals. Han estat premiats amb 200 i 100 euros, respectivament.

Els premis Joves Investigadors s’adrecen a participants d’entre 16 i 30 anys que hagin fet un treball d’investigació sobre algun tema d’àmbit garriguenc, ja sigui relacionat amb la història, la llengua, la literatura, l’antropologia, l’economia o qualsevol altre.