POLÍTICA

Quatre alcaldes garriguencs, a Brussel·les

Els de les Borges, la Granadella, Granyena i Aspa participen a la mobilització impulsada per l’AMI i l’ACM per denunciar la repressió de l’Estat espanyol.

(foto: ACM)

Els alcaldes de les Borges Blanques, Enric Mir, la Granadella, Carlos Gibert, Granyena, Francesc Esquerda i Aspa, Maria José Invernón, participen avui a la mobilització de Brussel·les impulsada per l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per denunciar la repressió de l'Estat espanyol, que manté vuit consellers de la Generalitat i els presidents de l'ANC i Òmnium Cultural a la presó. La delegació, formada per uns 200 alcaldes i alcaldesses, es concentrarà a les cinc de la tarda. A Brussel·les hi ha el president Carles Puigdemont i quatre consellers, a qui la comitiva vol traslladar la seva solidaritat.

Tres dels alcaldes garriguencs han pogut viatjar aquest matí amb l'avió conjunt de les entitats municipalistes, mentre que un, el de la Granadella, ja no va ser a temps de comprar el bitllet d'avió i va emprendre el viatge ahir, junt amb l'alcalde d ela Fuliola (Urgell), en cotxe. Aquest matí, els dos arribaven a Bèlgica.