POLÍTICA

Els garriguencs que aniran a les llistes del 21-D

El PDECat escull Ramona Barrufet com a representant comarcal, ERC tria Albert Donés i Montse Casals i el PSC posa Pepita Peiró.

Els principals partits polítics a la comarca ja han triat quin dels seus membres anirà a les candidatures per a les eleccions autonòmiques que el govern espanyol ha imposat pel 21 de desembre. Dimarts hi va haver reunió comarcal del PDECat i d'ERC, cadascun per la seva banda, i en van sortir els noms de Ramona Barrufet, en el primer cas, i Albert Donés i Montse Casals en el segon. Barrufet ha estat diputada en la legislatura que ara s'ha truncat i, com a membre de la Mesa del Parlament, avui precisament declara a Madrid, acusada de rebel·lió, sedició i malversació. "A part del suport que ja té del partit, pensem que en aquest moment tan difícil és una manera que vegi que les Garrigues estem amb ella", explica Lídia Aixalà, coordinadora del PDECat a la comarca. Barrufet serà l'única candidata que des de les Garrigues es proposarà a la direcció del partit a Barcelona, que és qui decidirà el lloc de cada candidat a la llista.

El mateix passa a ERC, on la seva assemblea comarcal ha escollit l'exdiputat i exalcalde de l'Albagés Albert Donés i la regidora de les Borges Montse Casals com a candidats garriguencs a la llista dels republicans. "El funcionament d'ERC estableix que de les primàries comarcals en surtin un home i una dona", explica el mateix Donés. Com en el cas del PDECat, però, no se sap quina posició ocuparan, cosa que es decidirà des de la direcció del partit. El joc d'equilibris a la demarcació, entre candidats de la plana i del Pirineu, homes i dones i joventuts fa que sigui poc probable que Donés o Casals acabin situats entre els cinc primers.

Finalment, el PSC de la demarcació de Lleida incorpora també una garriguenca a la seva llista. Es tracta de la junedenca Pepita Peiró, que figura com a quarta suplent. De fet, el partit ja ha fet públic l'ordre de candidats a la demarcació, encapçalat per Òscar Ordeig, de la Seu d'Urgell, l'únic diputat socialista per Lleida al Parlament. Quant a la CUP, la formació es reuneix aquest diumenge a nivell nacional per decidir si es presenta a les eleccions i, en cas que sí, sota quina forma.