CULTURA
- Les Borges Blanques

Cal Pauet exposa una vintena de telèfons antics

El museu particular de Josep M. Anglès mostrarà els aparells, cedits per Ricard Minguet, durant un mes.

(foto: Aj. Borges)

El Museu de Cal Pauet, a les Borges,  inaugura aquest diumenge, 19 de novembre, a les 12 del migdia una nova exposició temporal, en aquest cas una vintena de telèfons dels anys 20 als 60 del segle passat, procedents dels Estats Units, el Canadà, França, Anglaterra, Alemanya, Dinamarca i Espanya. L’acte serà d’entrada gratuïta i hi participarà l'alcalde, Enric Mir.

La nova mostra, que es podrà visitar fins el diumenge 17 de desembre, comprèn aparells d'ús domèstic, equipaments d'oficina, telèfons de campanya i centraletes, a més de notables curiositats documentals i tècniques, cedits pel col·leccionista borgenc Ricard Minguet Falcó, i anirà acompanyada amb la projecció durant la visita d'una vuitantena de fotografies antigues relacionades.

El Museu de Cal Pauet és una iniciativa particular de Josep M. Anglès i va obrir fa aproximadament un any i mig en un edifici de la seva propietat, on exposa multitud d’objectes relacionats amb la iconografia i els costums dels anys 50, principalment. Des d'aleshores, el nombre d'objectes exposats ha anat augmentant fins als més de 1.300 actuals. Es pot visitar els diumenges al matí, per dos euros.