COMARCA
- Arbeca

Arrenca la Fira de Santa Caterina d'Arbeca

La Fira de Santa Caterina d'Arbeca serà doncs l'escenari per viure l'experiència de l'oli i degustar els productes artesans.

(foto: Xavi Minguella)

La XXXIV Fira de Santa Caterina, que obrirà les portes el divendres 24 de novembre, arrencarà amb noves propostes gastronòmiques i la primera trail running com a principals novetats. També hi ha programades altres activitats per fomentar el turisme rural, com la demostració de la sembra o suggeriments d'oci com la desfilada canina o la matinal de country.

Gastronomia rural

Gaudir del turisme rural ja compta amb un complement essencial, el turisme gastronòmic. I així és com començarà l'edició d'enguany de la Fira de Santa Caterina d'Arbeca el proper divendres 24 de novembre. En el marc també de la catorzena fira de l'oliva arbequina -que també se celebra aquell cap de setmana- hi ha prevista una proposta molt suculenta a càrrec d'Ariadna Boixader, d'Olea Soul, i de Montse Freixa, del restaurant El Castell de la Floresta. Les dues propostes, vinculades tant al turisme rural com al turisme gastronòmic, pretenen ser una nova manera d'entendre aquest entorn, conèixer-lo des de la base i descobrir-ne l'essència.

El tast de productes artesans -cerveses, conserves i altres productes gurmet- i la segona edició del concurs de codonyat casolà tancaran aquest binomi perfecte entre el turisme i la gastronomia. I celebrant la consolidació de la secció de running del Club Ciclista Arbeca, s'ha organitzat una nova proposta per als amants del turisme actiu, la trial running. Els inscrits podran escollir entre dos recorreguts, un de 13,5 quilòmetres i un de 23,5. Tots ells recorreran corriols i llocs amb molta història com les cabanes de volta, els masos, les pedreres i els camps d'olivers. Una altra opció turística per als més atrevits.