COMARCA
- L'Albagés

Jaume Gilabert presideix la Festa d’Homenatge a la Vellesa de l’Albagés

El president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha presidit aquest diumenge la Festa d’Homenatge a la Vellesa de la població de l’Albagés. L’acte que s’ha fet a la sala del ball ubicada al mateix edifici de l’Ajuntament s’ha iniciat amb una cantada de Nadales i un recital de poemes a càrrec dels nens i nenes del CEIP Mare de Déu de Montserrat de l’Albagés. Durant la festa d’homenatge s’ha fet el repartiment d’obsequis als participants del concurs de pessebres, el lliurament de lots de Nadal als octogenaris i una interpretació musical.

Aquesta és una celebració tradicional que es fa a la població de l’Albagés des de fa gairebé 40 anys i que té per objectiu unir totes les famílies del poble al voltant dels padrins més grans i retre’ls un merescut homenatge. Gilabert ha demanat unitat i esforç per sortir de la crisi econòmica i fer un front comú davant la complicada situació política respecte la llengua catalana. Gilabert ha demanat també als veïns de l’Albagés que aprofitin les bones perspectives de futur amb els nous regadius i ha anunciat la iniciativa de la Diputació de Lleida per fer parcs per a la gent gran als pobles per millorar la salut.

Abans de la festa d’homenatge a la gent gran, el president de la Diputació de Lleida, Jaume Gilabert, ha fet una visita al Castell de l’Albagés. L’alcalde, Albert Donés, ha anunciat que la senyora Maria Triquell, veïna de la població i propietària del castell n’ha fet donació al municipi. L’Ajuntament de l’Albagés ja ha començat a treballar per intentar la seva rehabilitació.