COMARCA
- El Soleràs

El conseller Romeva visita la fossa que s’excava al Soleràs

Els arqueòlegs hi van començar a treballar el 16 d’octubre, dues setmanes abans que ell i set consellers més de la Generalitat fossin enviats a presó per la jutge de l’Audiència Nacional.

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, va visitar el passat divendres la fossa comuna de la Guerra Civil que s’està excavant al Soleràs [v. SomGarrigues, núm, 464] i que forma part del Pla de Fosses que impulsava el departament encapçalat per Romeva. El fet que els treballs comencessin abans de l’aplicació de l’article del 155 ha permès continuar l’excavació, però la resta de fosses sobre les que es preveia actuar han quedat en suspens des de la intervenció de la Generalitat per part del govern espanyol.

Al cap d’un mes d’estar empresonat preventivament, Romeva i sis consellers més van sortir, després que la causa passés al Tribunal Suprem i aquest fixés una fiança per poder eludir la presó. En relació a la fossa del Soleràs, el conseller deia en un missatge a Twitter “Avui, per fi, he pogut visitar-la i conèixer de prop la bona feina feta aquestes setmanes. Que ningú ens prengui la memòria, ni el 21D ni mai”.