POLÍTICA

Els CDR intensifiquen la mobilització a dos dies de les eleccions

Augmenta la presència de llaços grocs a molts pobles de la comarca, n'apareixen de pintats a diversos carrers de les Borges i a Arbeca es fa un mural per la República. A les Borges es vol substituir també el nom de la plaça Constitició.

A dos dies de les eleccions al Parlament de Catalunya, les accions de solidaritat amb els presos polítics i de reivindicació de la República catalana s’intensifiquen. Les Borges Blanques, per exemple, s’han despertat aquest matí amb llaços grocs -símbol prohibit per la Junta Electoral als edificis i espais públics- pintats a molts carrers de la població, inclosa la plaça de la Constitució i davant de l’Ajuntament. De fet, el CDR borgenc preveu també rebatejar la plaça. Demà dimecres es projectarà un documental sobre el referèndum de l’1 d’octubre. 

En paral·lel, s’han penjat més cartells amb argumentari a favor de la democràcia i la República. I és que la presència de llaços grocs ha augmentat molt en els últims dies a diversos pobles de la comarca, ja sigui a balcons, ja sigui a elements de mobiliari urbà, ja sigui pintats, o fins i tot com a decoració a l’arbre de Nadal de Llardecans o a la il·luminació nadalenca de la Granadella.

A Arbeca, el CDR local va convocar dissabte una pintada d’un gran mural amb el lema “Fem República” i, el mateix dia, va tornar a aplegar un grup de persones davant de l’Ajuntament per recordar el vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn i els presidents d’Òmnium i l’ANC, Jordi Cuixart i Jordi Sànchez, tots quatre encara empresonats preventivament. A Tarrés també va aparèixer fa uns dies una gran pintada amb el lema “Independència. 1-O no oblidarem”.