POLÍTICA
- Les Borges Blanques

L’Ajuntament de les Borges retira llaços grocs també del Terrall

La Junta Electoral de Lleida va requerir l'1 de desembre a tots els consistoris que treiessin cartells dels presos i llaços d'edificis i espais públics.

(foto: J.R:)

Efectius de la brigada municipal de les Borges han començat a treure a primera hora del matí d'aquest dimecres la multitud de llaços grocs de plàstic que hi havia a tot el passeig del Terrall i que s'havien posat entre ahir a la nit i abans d'ahir. Segons la tinent d'alcalde i regidora de Governació, Núria Palau, l'actuació no respondria a cap ordre immediata de la Junta Electoral que hagués arribat aquest matí, sinó a la carta genèrica que aquesta va enviar a tots els ajuntaments l'1 de desembre. Tot i que la brigada actua per requeriment de l'equip de govern, Palau no era aquest matí al consistori i assegura no haver activat els efectius, que suposa que actuaran a les zones més properes al Pavelló de l'Oli, on es vota demà.

La Llei Electoral només prohibeix propaganda a les immediacions dels locals de votació i durant el mateix dia de les eleccions, però la carta que va enviar la Junta el dia 1 en fa una interpretació molt restrictiva i considera que les pancartes dels presos polítics i els llaços grocs són "propaganda prohibida" i, en conseqüència, requereix als ajuntaments que les treguin d'edificis i espais públics. La Junta advertia amb possibles conseqüències penals, sense fer referència a afectacions sobre la validesa dels vots emesos el 21-D. La majoria d’ajuntaments van retirar-ho al cap de poc dels edificis municipals, però fins avui no s'havia actuat també sobre altres elements de l'espai urbà.