AGRICULTURA

El vent i la sequera obliguen a prohibir les cremes de rama prop del bosc

La comarca salta del nivell 0 al nivell 2 del Pla Alfa de risc d’incendi i queda anul·lada l’autorització de fer foc a menys de 500 metres d'una zona forestal.

El vent i la sequera han obligat a prohibir les cremes de restes vegetals aquest dimarts, 16 de gener. A diferència d’ahir, en què el Pla Alfa atorvafa a les Garrigues el nivell 0 de risc d’incendi, avui ha saltat al 2, a partir del qual s’activa la prohibició esmentada. Això vol dir que no es pot fer foc a menys de 500 metres d’una zona forestal i aquelles persones que haguessin comunicat que en farien han d’haver rebut un SMS dels Agents Rurals indicant-los que no ho poden fer. En cas de contravenir l’avís, s’exposen a una denúncia.

Entre els mesos d’octubre i març es poden cremar restes vegetals a menys de 500 metres del bosc a qualsevol hora del dia i qualsevol dia de la setmana. A diferència del període març-octubre, que s’ha de sol·licitar autorització expressa i esperar autorització, ara només cal comunicar-ho a l’Administració. L’excepció arriba quan s’activa un nivell 2 o superior del Pla Alfa, com és el cas d’avui. Un pla que es calcula en funció dels paràmetres d’humitat, temperatura, vent i humitat de la vegetació.