CULTURA

Escriptors garriguencs i el Desclavament de la Granadella, al fòrum Som Cultura Popular

La segona edició d’aquesta iniciativa organitzada per l’Ajuntament de Barcelona inclou l’exposició “La veu de la terra” i una presentació de la catalogació de la Setmana Santa de la Granadella.

(foto: Tornaveu)

Del 25 al 28 de gener tindrà lloc a Sant Andreu, a Barcelona, la segona edició de Som Cultura Popular, un fòrum organitzat per l'Ajuntament de Barcelona que vol ser un punt de trobada dels diferents col·lectius d'aquest àmbit. D'entre les múltiples experiències que s'hi podran conèixer n'hi ha un parell de garriguenques: l'exposició La Veu de la Terra, produïda pel Centre d'Estudis de les Garrigues junt amb l'IEI i el Consell Comarcal i protagonitzada per escriptors de la comarca, i una altra sobre el Desclavament de la Granadella, promoguda pel Consell Parroquial d'aquest municipi. Sobre el Desclavament, a més, es farà una presentació del procés de catalogació i declaració com a Element Festiu Patrimonial d'Interès Nacional, que inclou també la processó de l'Encontre. Serà el dissabte 27 a la tarda, a l'escenari Nau-Fàbrica de Creació.

Som Cultura Popular tindrà com a escenaris principals la fàbrica Fabra i Coats i Can Fabra i les activitats giraran al voltant de tres eixos: educació i cultura popular, patrimoni cultural immaterial i canvis socials associats a la transformació urbana i la gentrificació. Podeu consultar el programa complet aquí.