EQUIPAMENTS
- Les Borges Blanques

Demanen que s’impulsi la ludoteca promesa a les Borges

Les AMPA creuen que és necessari disposar d’aquest espai quan fa més fred. L’equip de govern diu que no ho descarta però admet que no té disponibilitat d’espai.

(foto: arxiu)

Les associacions de mares i pares de la llar d'infants municipal i de les escoles Joan XXIII i Mare de Déu de Montserrat demanen a l'Ajuntament de les Borges que impulsi la ludoteca que s'havia compromès a crear al programa electoral de 2015. Les entitats consideren que "hi ha la necessitat d'un espai on els nens i nenes puguin jugar i aprendre col·lectivament en els mesos d'hivern, quan es fa fosc al sortir de l'escola, i el fred i la boira fan desagradable l'esbarjo als parcs públics". 

Sense disponibilitat

En una nota que han fet pública, les AMPA expliquen que es van reunir al desembre amb la regidora d'Educació, Maria Fusté, per traslladar la petició i posar fil a l'agulla, "pensant que la coincidència de diagnosi amb l'equip de govern ho faria fàcil", però asseguren que se'ls va dir que no hi havia intenció de tirar-ho endavant. La regidora respon que "en cap moment se'ls va dir que no es faria, però tots sabem la situació en què estem" i admet que el consistori no té disponibilitat d'espai ni diners. "La situació no és la de fa uns anys i el xiclet no dóna per a més", diu Fusté. Sobre la possibilitat que el servei es posi en marxa en el que queda de mandat, la regidora afirma que "no em puc comprometre a res, no sabem què passarà demà. Tant de bo acabi el mandat i haguem pogut fer tot el que vam dir que faríem, o almenys que quedi embastat".

Llarg recorregut

La necessitat d'una ludoteca ja la va explicitar el mateix equip de govern el 2011, que així ho va traslladar tant al conseller de Benestar i Família, Josep Lluís Cleries, com al director general de la Infància i l'Adolescència. El 2015, la candidatura de CiU es comprometia a crear una ludoteca totes les tardes i els caps de setmana. Les AMPA, però, diuen conformar-se amb menys periodicitat i obren la porta a autogestionar l'espai.