EQUIPAMENTS
- Les Borges Blanques

Les Borges farà sales per a entitats a l’antic escorxador

L’edifici, que ha estat molts anys en desús, es dividirà en sis o set espais destinats a fer de seu d’algunes associacions. El consistori durà a terme les obres aquest any.

(foto: Xavi Minguella)

La junta de govern de l'Ajuntament de les Borges ha aprovat inicialment el projecte de reforma de l'antic escorxador, situat entre l'avinguda de les Garrigues i el camí de Torre Sala, per adequar-lo com a espai per a entitats locals. La intenció del consistori és condicionar i dividir el recinte en mitja dotzena de sales, que farien de seu social d'associacions del poble que ara tenen limitacions d'espai o estan en locals poc apropiats. "Ja tenim algunes entitats que ho han sol·licitat i, un cop estigui fet, quedarà en mans de la regidoria per obrir-ho a altres que es cregui oportú", explica l'alcalde, Enric Mir.

Durant el 2018

El projecte té un pressupost d'execució de 60.475 euros i compta amb una subvenció, ja concedida, de la Diputació de Lleida. De moment, l'aprovació inicial està en exposició pública i, si no s'han presentat al·legacions o reclamacions abans del 8 de febrer, l'acord esdevindrà definitiu automàticament. Quant a terminis per iniciar les obres, l'alcalde explica que "de moment no és una prioritat immediata, ja que tenim entre mans tot el referent al Pla de Barris, però es farà durant aquesta anualitat".

Paral·lelament, la intenció de l'equip de govern és de condicionar també l'entorn de l'edifici, que actualment fa de magatzem de trastos, tot i quedar fora de subvenció. D'altra banda, els usos actuals (guardar-hi el carro dels gegants o els gossos que es troben abandonats abans d'anar a la canera) es mantindrien.