COMARCA
- Sunyer

La plaça de la Constitució de Sunyer es dirà 1 d’octubre

Així ho van decidir els veïns en la consulta celebrada ahir, que també va servir per posar nom a set espais que fins ara no en tenien i per decidir a quin impost es carregaven les despeses de les festes majors.

(foto: arxiu)

La plaça de la Constitució de Sunyer, la més gran i de referència del municipi, es dirà 1 d'octubre, després que així ho hagin decidit els veïns que van participar a la consulta organitzada per l'Ajuntament el diumenge 25 i en què es podien triar fins a set opcions, entre les quals hi havia també la de mantenir la denominació actual.

La consulta, que va estar oberta dues hores i mitja al matí i dues i mitja més a la tarda va servir també per posar nom a altres espais del poble que no en tenien i per als quals també es donaven múltiples opcions, després que el consistori hagués recollit propostes anteriorment. Així, Sunyer incorporarà al nomenclàtor el carrer dels Segadors, el carrer del Castell, la plaça dels Carrollets, la placeta dels Jubilats, la travessia dels Mallols, el carrer Santa Llúcia i el carrer 11 de setembre.

A més dels nous noms, l’Ajuntament també preguntava als veïns a quin impost municipal preferien carregar les despeses de les tres festes majors que es fan al llarg de l’any, un total de 52 euros, que fins ara era voluntari. L’opció guanyadora va ser que s’afegís a l’impost de la recollida d’escombraries.

Quatre constitucions a la comarca

Fins fa un temps, a les Garrigues hi havia quatre places de la Constitució, situades a les Borges Blanques, Maials, Sunyer i Llardecans. Aquesta última ja en va substituir el nom fa quatre anys, també en una consulta popular. Ara queden les de Maials i les Borges. A la capital, el 2010 i el 2011 es van aprovar mocions a l'Ajuntament per treure'n el nom, però l'acord de ple mai s'ha arribat a fer efectiu. El 2013 es va substituir per una consulta restringida als veïns de la plaça, que va acabar en empat i l'equip de govern va decidir mantindre el nom. Aquests dies, el CDR local ha encetat una campanya de recollida de signatures per substituir el nom de la Constitució per 1 d’octubre.